Fra klimasynder til klimaagent

At skabe modstandsdygtighed - Kystlandskaber i forandring

Klimaforandringerne kommer til at forandre fremtidens kystlandskaber. Hvordan skal vi tilpasse de danske kyster til stigende havvand og hyppigere stormfloder?

Forskning og erfaringer peger på, at vi bør arbejde med naturen i stedet for kun at anvende byggede løsninger. Denne eftermiddag vil forskere fra KU og DTU, som alle undersøger løsninger på fremtidens kystbeskyttelse give et indblik i, hvor de er med deres forskning. Arkitekt Rasmus Hjortshøj vil gennem sin fotografier fortælle om det danske urbaniserede kyst territorium i en antropocæn tidsalder. Dragør Kommunes borgmester vil fortælle om, hvordan de arbejder med kystbeskyttelse i kommunen. Sammen med førende forskere bag et stort nationalt kystbeskyttelses program vil de diskutere, hvordan vi fremover kan omdanne vores kyster, og hvordan vi afvejer beskyttelse af kulturlandskaber med resiliens og de forandringer, som stigende havvand medfører.

I panelet er arkitekt og ph.d. Rasmus Hjortshøj; adjunkt på KU med speciale i kystbeskyttelse Anna Aslaug Lund, professorer fra hhv. DTU og KU, Karsten Arnbjerg-Nielsen og Gertrud Jørgensen samt Dragør Kommunes borgmester Helle Barth. Modereret af Sofie Stilling.

Tak til Vesterbro Lokaludvalg for støtte.

Mere fra samlingen

Fra klimasynder til klimaagent

Se alle