Portrætter, projekter og praksisser

Baraka

Musikledsaget collage af gennemkomponerede klip fra alle tænkelige afkroge af Jorden, der viser dens skønhed og dens hæslighed i kontraster, der gør ord overflødige.

Filmen er Ron Fricke’s første og ses som opfølgeren på Godfrey Reggios lignende non-verbale klassiker Koyaanisqatsi, som Fricke var fotograf på. Filmen er filmet over 14 måneder på 152 lokationer fordelt over 24 lande på 6 kontinenter og viser gennem en collage af smukt komponerede billeder jordklodens tilstand på godt og ondt. I 2013 kom Fricke med opfølgeren Samsara, der viser en endnu mørkere udgave af jordens tilstand.

Ron Fricke, 1992 / ingen dialog / 115 min. med introduktion

Om Liam Young – “Manden, der designer vores fremtid”

Traditionen tro inviterer festivalen årligt en udvalgt gæst til at tilrettelægge et filmprogram af særlig betydning for personens liv og praksis. I år er stafetten gået til arkitekt og filminstruktør Liam Young, der arbejder i krydsfeltet mellem design, fiktion og fremtid. Han er medgrundlægger af ‘Tomorrow’s Thoughts Today’, en tænketank for urbane fremtider, der undersøger de lokale og globale implikationer ved nye teknologier og det endnu ukendte.

BBC har beskrevet Liam Young som “manden, der designer vores fremtid”, og hans visionære film og spekulative verdener er både ekstraordinære billeder af morgendagens tilstande og presserende undersøgelser af de enorme klima- og miljørelaterede spørgsmål, vi står over for i dag. Hans arbejde har bl.a. resulteret i filmen Planet City, som Liam Young viser og præsenterer på årets festival. Hans arbejder er repræsenteret i samlinger på MoMA, the Met, the Victoria and Albert Museum m.fl., og han har haft gæsteprofessorater på bl.a. Princeton University, MIT og Cambridge.

Udover hans egen film Planet City viser vi også filmene Baraka, Nausicaä og Arrival - alle udvalgt og præsenteret af Liam Young.

Tidligere gæstekuratorer på festivalen tæller folk som Bjarke Ingels x Martin de Thurah, Dorte Mandrup, Tatiana Bilbao, Niels Bjørn, Dan Stubbergaard x Henrik Vibskov, Anupama Kundoo.

Liam Young-program i Cinemateket:

9/10-2021

- Kl. 15.00 Planet City

- Kl. 19.00 Baraka

10/10-2021

Kl. 16.30 Nausicaä of the Valley of the Wind

Kl. 21.45 Arrival




Mere fra samlingen

Portrætter, projekter og praksisser

Se alle