Portrætter, projekter og praksisser

Planet City

Liam Youngs svar på klimakrisen gennem performativ science fiction fortællinger.

Efter århundreders kolonisering, globalisering og uendelig økonomisk ekstraktion har vi ændret på verden på en skala fra de mindste levende celler til de tektoniske plader. I denne film og historiefortællings-performance med Liam Young tager vi på en science fiction safari gennem 'Planet City' - en imaginær by for hele jordens befolkning på 10 milliarder mennesker, hvor resten af ​​jordkloden er overladt til naturens egen gang. I stærk kontrast til nationalstaternes konsekvente fiasko i forsøgene på at handle på en meningsfuld måde mod klimaændringer kommer ‘Planet City’ ud af en global borger konsensus, baseret på et frivilligt og multi-generationelt tilbagetog fra vores store netværk af byer og indviklede forsyningskæder til en hyper-tæt metropol.

Liam Young, 2020 / engelsk / arrangementet varer 70 min.

Om Liam Young – “Manden, der designer vores fremtid”:


Traditionen tro inviterer festivalen årligt en udvalgt gæst til at tilrettelægge et filmprogram af særlig betydning for personens liv og praksis. I år er stafetten gået til arkitekt og filminstruktør Liam Young, der arbejder i krydsfeltet mellem design, fiktion og fremtid. Han er medgrundlægger af ‘Tomorrow’s Thoughts Today’, en tænketank for urbane fremtider, der undersøger de lokale og globale implikationer ved nye teknologier og det endnu ukendte.


BBC har beskrevet Liam Young som “manden, der designer vores fremtid”, og hans visionære film og spekulative verdener er både ekstraordinære billeder af morgendagens tilstande og presserende undersøgelser af de enorme klima- og miljørelaterede spørgsmål, vi står over for i dag. Hans arbejde har bl.a. resulteret i filmen Planet City, som Liam Young viser og præsenterer på årets festival. Hans arbejder er repræsenteret i samlinger på MoMA, the Met, the Victoria and Albert Museum m.fl., og han har haft gæsteprofessorater på bl.a. Princeton University, MIT og Cambridge.


Udover hans egen film Planet City viser vi også filmene Baraka, Nausicaä og Arrival - alle udvalgt og præsenteret af Liam Young.


Tidligere gæstekuratorer på festivalen tæller folk som Bjarke Ingels x Martin de Thurah, Dorte Mandrup, Tatiana Bilbao, Niels Bjørn, Dan Stubbergaard x Henrik Vibskov, Anupama Kundoo.

Liam Young Program i Cinemateket:

9/10-2021

- Kl. 15.00 Planet City

- Kl. 19.00 Baraka

10/10-2021

- Kl. 16.30 Nausicaä of the Valley of the Wind

- Kl. 21.45 Arrival


Mere fra samlingen

Portrætter, projekter og praksisser

Se alle