Kom og bliv klogere på, hvordan arkitektur og byplanlægning understøtter omsorg og folkesundhed: På hvilke måder udfordrer sygdomme vores syn på, hvordan vi indretter og bruger vores byggede miljø?
I forbindelse med udstillingen ‘Corona bliver også historie en dag’ på Medicinsk Museion afholder festivalen et miniseminar om lægevidenskaben og arkitekturens gensidige afhængighedsforhold. I den historiske forelæsningssal ser vi nærmere på tidligere sundhedskrisers aftryk på vores byggede miljø, og hvordan sundheden i boligen har udviklet sig siden, at koleraepidemien hærgede København i 1850’erne. Vi ser også på, hvad en sund bolig vil sige i dag, og hvordan arkitektur og sundhedsvidenskab kan være med til at redde liv - i både et dansk og globalt perspektiv.
Oplæg og debat med Claus Bech-Danielsen, cand.arch, Professor, AAU – Institut for Byggeri, By og Miljø og leder af Center For Boligforskning, Runa Johannesen, cand.arch, ph.d. og Adjunkt, Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Teknologi Thomas Chevalier Bøjstrup, cand.arch., ph.d.studerende, Det Kongelige Akademi, Jørgen Søndermark, cand.arch og B.Sc. (Eng.), projektleder, Realdania By & Byg. Debat modereret af Natalie Mossin, cand.arch, Institutleder, Det Kongelige Akademi – Institut for Bygningskunst og Teknologi
Med en billet til arrangementet vil der være mulighed for at besøge udstillingen på Medicinsk Museion fra kl. 15. Udstillingen sætter pandemien i en historisk kontekst og går tæt på den seneste tids omvæltninger, hvad vi har lært, og hvor forskningen står den dag i dag.