Kom med til en aften i træernes tegn. Gennem filmvisning og samtale med arkitekter og eksperter undersøger vi deres betydning for naturkriserne, hverdagslivet og kulturhistorien, idet vi spørger: Hvad skal man gøre med de gamle træer, når der bygges nyt? Hvad betyder flytningen af træer for lokale biotoper? Og hvilken rolle spiller træerne i forhold til vores ideer om tid, tilpasning og tilhørsforhold?
Først blænder vi op for film - Danmarkspremiere på Katy McGahans film “The Happy Man Tree” (2022) om træaktivisme i East End-kvarteret Hackney i London, som dokumenterer hvordan en række borgere modsatte sig fældningen af træer i deres lokalområde.
Derefter vil der være en samtale mellem Nivah Samuel Ancher Hastrup fra Cobe, som er projektleder på landskabsdelen for Jernbanebyen, der står bag planen for den nye bydel Jernbanebyen, og Morten Leicht Jeppsen, urban holtoculturalist og founding partner i Metropolitian Metaculture, der har lavet med konkurrence med COBE i Jernbanebyen og som har lavet naturregistreringer i forbindelse med planlægningen af området. De vil bl.a. komme ind på gamle træer i Jernbanebyen og om træernes betydning for en bæredygtig byudvikling og biodiversitet mere generelt.
Eftermiddagen sluttes af med en samtale om træernes æstetiske og kulturhistoriske betydning i selskab med to arkitektoniske stemmer, der har beskæftiget sig indgående og originalt med træer og deres repræsentationshistorie. Dels arkitekt Ulla Lunn, der er forfatter til den anmelderroste fagbog “Eg” (2022), dels den unge danske arkitektduo Studio Tideland, der gennem 3D-scanningsteknologier dokumenterer biologiske nedbrydningsprocesser i tusind år gamle egetræer.
Samtalen vil blive akkompagneret af Studio Tidelands dokumentariske videoværker.
The Happy Man Tree / Katy McGahan, 2022/ Storbritannien / Engelsk / 75'