Artikel

Kærlig hilsen fra alle os i Almenr

Kun gennem stærke, forpligtende fællesskaber kan vi løse klimaudfordringen

VIDEO KAN IKKE VISES DA DER MANGLER AT BLIVE UPLOADET ET BILLEDE

Bofællesskaber bruger 40% mindre vand, 25% mindre elektricitet og 60% færre fossile brændstoffer på transport. Når man først har forpligtet sig på at bo sammen, er det nemt at dele. Vi hjælper helt automatisk hinanden med at ændre de forbrugsvaner, som vi hver især har svært ved at gøre bæredygtige. Det er nemt at koordinere den fælles kørsel næste dag, når vi alligevel spiser sammen. Der er plads til den langtidsholdbare vaskemaskine, grønsagerne i køkkenhaven og el-bilen, når vi er sammen om det.

København er en by, hvor den altovervejende majoritet af husstandene består af enlige. De vil gerne have mere fællesskab i dagligdagen, men har svært ved at lykkes med det, på det individualiserede og markedsliggjorte ejendomsmarked, som kommunen har overgivet sig til. Det går ud over livskvaliteten. Det går ud over mangfoldigheden. Det går ud over klimaet.

Vi skal have mange flere bofællesskaber, og det er på tide, at bofællesskaber belønnes! Det er på tide, at Købehavns Kommune tager stilling og indtager en position. Hvordan du lever, betyder alt for klimaet. Derfor skal det også betyde noget, hvordan du vælger at bo. Bor du i bofællesskab, skal du betale mindre i skat, fællesbiler skal parkere gratis, dine børn skal forrest i køen til børneinstitutionerne, bofællesskaber skal forrest i kommunale udbud, delehøns og delefår skal indtage kommunale græsplæner, og du skal som borgmester invitere til fællesspisninger i alle de kommunale kulturhuse, for alle de, der vil bo sammen. Sådan!

Kærlig hilsen fra alle os i Almenr